Sveitsisk premium tannpleieSveitsisk premium tannpleie

Velg ditt land Norge Norge
Bestillinger over 800 kr leveres fraktfritt!
Sikker betaling
Levering innen 2-5 dager

Hvor ofte skal du bytte ut tannbørsten din?

Du vet at det er på tide å kjøpe ny sjampo eller tannkrem når du går tom, men hvordan vet du når det er på tide å få en ny tannbørste?

min read
Mar 2020
https://curaprox.no/blog/post/hvor-ofte-skal-du-bytte-ut-tannborsten-din-
min read
Mar 2020
https://curaprox.no/blog/post/hvor-ofte-skal-du-bytte-ut-tannborsten-din-

Introduction

Erstatt tannbørsten regelmessig

Vi vil informere deg om hvor ofte du bør bytte ut tannbørster, for å sikre at det ikke fører til unødvendige problemer verken for munnhelsen eller allmennhelsen din.

En tannbørste er et tannhygieneinstrument som skal brukes i omtrent tre måneder, men mange av oss forsømmer å følge dette enkle rådet. Det er to viktige grunner til at tannbørsten bør byttes ut regelmessig: For det første, på grunn av mekanisk slitasje, begynner bustene å bøye seg, noe som fører til utilstrekkelig fjerning av plakk. Den andre grunnen er den raske opphopningen av bakterier, som har en tendens til å vokse mye raskere i fuktige omgivelser.

Trinn ett

Skyll etter hver gang og la det tørke

Det er viktig å skylle tannbørsten etter hver gang i rennende vann og la den tørke i oppreist stilling.

Det er ikke nødvendig å ha et deksel på tannbørsten; disse små dekslene er kun ment for beskyttelse under sporadisk transport. Å ha deksel på børsten hele tiden fører til vekst av store mengder overflatebakterier på selve dekslet. I tillegg hindrer et deksel at busten tørker ordentlig, og vil være fuktig og skape det ideelle miljøet hvor bakterier trives.

La tannbørsten tørke i oppreist stilling

Trinn to

Tegn på slitasje på tannbørsten

Hvis du børster tennene for hardt

Du tror kanskje at tannbørster med et stort antall børstetråder, som Curaprox-tannbørster, blir slitt enda raskere, men sannheten er at selv disse ultrafine bustene er designet og testet for å holde tennene sunne gjennom tre måneders daglig bruk.

Hvis tannbørstetrådene er flossete og fibrene er bøyd etter bare noen få dager eller uker, børster du nok feil. En tannbørste som slites for raskt, er ofte et resultat av at brukes for mye kraft, noe som er konsekvensen av feil rengjøringsteknikk

For mye kraft eller dårlig børsteteknikk

For å være på den sikre siden, les instruksjonene om hvordan du bruker tannbørsten riktig for å forhindre at den slites for fort eller til og med kan skade tenner og tannkjøtt. Du kan også spørre tannlegen eller tannpleieren om riktig bruk av tannbørste.

Step three

Kast tannbørsten etter sykdom

Hvis du nylig har vært syk, er det en god ide å bytte ut tannbørsten - selv om den fremdeles ser ut til å være i god form. Tannbørsten bør byttes ut etter en virus- eller bakterieinfeksjon. Hvis du nettopp har vært forkjølet eller en annen smittsom sykdom, ikke nøl – kjøp deg en ny tannbørste.

Kast tannbørsten etter sykdom

Tre ting å huske

En slitt tannbørste rengjør ikke tennene effektivt

1. Bytt ut tannbørsten omtrent hver tredje måned for å unngå bøyde børstetråder og oppsamling av bakterier.

2. Ikke bruk for mye kraft. En tannbørste slites ofte for raskt ut som et resultat av å bruke for mye kraft eller dårlig rengjøringsteknikk.

3. Bytt ut tannbørsten umiddelbart etter en sykdom. Etter forkjølelse eller annen smittsom sykdom, er det lurt å bare få en ny. Hvis du ikke gjør det, kan sykdommen komme tilbake, via tannbørsten.

https://curaprox.no/blog/post/hvor-ofte-skal-du-bytte-ut-tannborsten-din-